26 Eylül 2010 Pazar

Şeftali Pastası

Şeftali Pastası
Mazemeler
500 gram un,250 gram margarin,150 gram pudra şekeri,2 adet yumurta,1 paket vanilya,1 limon kabuğu rendesi,2 çorba kaşığı kakao,3 çorba kaşığı şeker.yarım su bardağı süt 1 kaşık şeker  kırmızı ve sarı şeker boyası

  1. Yapılışı
  2. Un elenir yağla beraber incecik kıyılır.Pudra şekeri,yumurta limon kabuğu rendesi  kabartma tozu  ile beraber hamur yapılır.15-20 dakika dinlendirilir
  3. Hamur küçük ceviz büyüklüğünde kurabiye şeklinde tepsiye dizilir.
  4. NOT=2 kurabiyeden bir adet şeftali pastası olacak şekilde.
  5. Pişen kurabiyelerin ortaları çay kaşığıyla oyulacak.
  6.  
  7. KREMANIN YAPILIŞI
  8. Kakoa ,süt,3 kaşık şeker ,vanilya
  9. hafif ateşte pişirilir ,pişiren pastanın oyulan yerine ve alt kısımlarına hazırlanan krema incecik sürülür.
  10. 2 pasta karşılıklı olarak birbirine yapıştırılır,kırmızı ve sarı olan şeker boyasına karıştırılır.Şeftali rengi verilir,yapışan pastalar önce şeker boyasına sonra toz şeker içerisinde yuvarlanır tepsiye konulup afiyetle yenilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder