9 Ekim 2010 Cumartesi

250 gr kadayıf
1 kilo süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı un
2 fincan şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı ceviz
6 yemek kaşığı şeker
125 gram tereyağı tuzsuz
YAPILIŞI
kadayıf küçük küçük kesilip yağla beraber güzelce kavrulucak ayrı bı tencerede süt nişasta un şeker bunlarla berabe r güzelce muhallebisi yapılacak piştikten sonra mixer le çırpılacak daha sora içine 1 paket kremsanti ilave edilecek,tekrar mixerle çırpılacak.kadayıfıı kavururken içine 2 fincan şeker ve ceviz de ilave edilecek.resimde görüldüğü gibi önce biraz kadayıf üstüne muhallebi onun üstüne tekrar kadayıf konulacak,afiyet olsun,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder